Twee goede redenen om je data te automatiseren

Als je een bedrijf begint, kun je vaak prima je data managen in Excel. Maar er komt een dag dat je Excel bent ontgroeid. Dat kan letterlijk zijn, door overnames of natuurlijke groei, maar ook het doorkopiëren van data kan zorgen voor hoofdpijn. Door je data te integreren en te uniformeren, krijg je meer grip op je data. Dat betekent niet alleen minder hoofdpijn, maar ook een betere kwaliteit van je data, minder zorgen en blijere gebruikers.

Groei en overnames

Stel dat je als bedrijf lekker draait en als een malle groeit. De ene overname volgde op de andere en je groeit uit tot een grote omnichannel retailer van Nederland. Fantastisch, maar zo zie je jezelf wel geconfronteerd met een grote uitdaging: je krijgt te maken met verschillende databronnen, die elkaar vaak ook nog overlappen. Terwijl het voor zo’n omnichannelbedrijf ongetwijfeld interessant is om te weten dat een klant die bij de ene supermarkt zijn boodschappen doet, daarna een broodje gaat eten bij een zusterbedrijf in de horeca. Omdat die informatie relevant is voor je bedrijfsvoering, is het slim om op een gegeven moment je data te integreren en uniformeren.

Doorkopiëren

Maar ook het steeds weer doorkopiëren van data kan zorgen voor hoofdpijn. Stel, je wil op basis van veel verschillende databronnen over veel verschillende afdelingen een geïntegreerd beeld opbouwen. Maar wat als een afdeling een kopie maakt van de beschikbare data en die doorgeeft aan een andere afdeling? Elke afdeling maakt de nodige wijzigingen en stelt die dataset weer ter beschikking aan een andere afdeling. Stel dat dan afdeling x aan de slag gaat met een dataset en afdeling y werkt verder op basis van dezelfde – maar inmiddels aangepaste – dataset. Dan creëer je chaos.

Integreren en uniformeren

Door je data te integreren en te uniformeren, krijg je meer grip op je data. Dat betekent minder hoofdpijn, een betere kwaliteit van je data, minder zorgen en blijere gebruikers.

Heb jij al grip?

Worstel jij met een grip op je data? Daag ons gerust uit, wij houden ervan. Drop je vraag via contact@i-refact.com en onze experts gaan ermee aan de slag.